Annons från Eezyflow by Anti-Snore

Bättre sömn – bättre liv!

Dålig sömn kan påverka många aspekter av ditt liv. Muskelspänningar, käkbesvär, stress och olika former av psykisk ohälsa påverkar din livskvalitet och kan härstamma från sömnproblem. En vanlig orsak till dålig sömn är snarkningar – men det finns effektiv hjälp att få.


eezyflow-krage-kvinna

Visste du att snarkningar kan påverka allt ifrån minne och motorik till humör?

Snarkningar är ett vanligt besvär som kan ge allvarliga konsekvenser som sömnapné. Då får du tillfälliga andningsuppehåll när du sover. Det minskar syresättningen i blodet med flera negativa hälsoeffekter som följd. Men alla som besväras av snarkningar får inte diagnosen sömnapné.

Har du färre än fem andningsuppehåll per timme under en natt kallas det istället social snarkning. Är dina besvär lindriga kanske du låter bli att söka vård. Men tänk på att dålig sömn över tiden spelar en stor roll för din allmänna hälsa. Det finns anledning att ta snarkningar på allvar, särskilt när det finns anpassade hjälpmedel för dig.

Social snarkning innebär snarkningar utan andningsuppehåll (apnéer) – eller färre än fem per sömntimme. Social snarkning kan efter hand utvecklas till sömnapnésyndrom som är klassad som en sjukdom, vilket behöver behandlas.

Visste du att snarkning påverkar minne, motorik och humör och är ett globalt samhällsproblem som ger störningar i familjerelationer och påverkar samliv, arbetsliv och trafiksäkerhet.

Vid sömnapné finns effektiv behandling med till exempel en andningsmask (CPAP) eller antiapnéskena. Har du däremot lindrigare besvär (social snarkning) rekommenderar experterna att sova med upplyft eller framskjuten käke för att frigöra luftvägarna. Därför uppfanns Eezyflow sovkragen för att ge dig stöd och underlätta din sömn.

8-eezyflow_logo_warmgrey9c_tryck

Köp Eezyflow i webbshoppen!

  • Sovkragen är tillverkad i Sverige och Danmark.
  • Viskoelastiskt tryckavlastande skum med minnesfunktion.
  • Tygerna är svensktillverkade av 100% ekologisk bomull.
  • Kan kombineras med exempelvis näsvidgare/snarkskena.

Vid misstanke om sömnapnésyndrom kontakta en sömnklinik för utredning och effektiv behandling.

Mer information om Eezyflow by Anti-Snore Partner Sweden AB:
www.eezyflow.com
kundservice@eezyflow.com
Tel. 08 – 636 50 30

Eezyflow sovkrage är gjord av ett viskoelastiskt skum som formar sig efter din hals och nacke. Sovkragen ger dig en sovposition som liknar ett så kallat stabilt sidoläge. Då frigörs luftvägarna och därmed reduceras snarkningarna. Eezyflow har dessutom en patenterad mekanism för att ställa in höjden på kragen så den blir helt anpassad till din halshöjd.

Sömnspecialister menar att det är bra att man provar flera metoder samtidigt för att uppnå bästa resultat för att minska snarkningar. Därför fungerar Eezyflow sovkrage bra i kombination med till exempel en snarkskena eller näsvidgare. Sovkragen passar dessutom utmärkt som resekrage i sittande position på till exempel längre resor med flyg eller tåg.