Annons från Dormitek Medical

Tips: Nya effektiva och skonsamma sättet att sluta snarka – utan att låsa fast käken

Tandskenor i munnen som enkelt håller underkäken en aning framskjuten så att svalget öppnas, andningen frigörs och snarkningen upphör – det är en del av hemligheten bakom snarkskenan ReduZnore Pro.
En annan är den patentskyddade och smarta hängfunktionen.

– Svalget ändras vid faktorer som viktuppgång, ålder och graviditet. Vår snarkskena är helt flexibel till dessa förändringar. Det gör den väldigt mångsidig – till ett betydligt lägre pris än de som tandläkarna utprovar, säger Leif Söderberg, skaparen av ReduZnore Pro.


Här kan du köpa ReduZnore Pro – Just nu för bara 698 kronor (normalt pris 998 kr)

När vi sover slappnar hela kroppen av, inklusive svalget som därför blir trängre. Hos vissa betyder detta att delar av svalget börjar vibrera av luftflödet vilket leder till snarkningar.

Leif Söderberg har i 22 års tid arbetat med att sälja och utveckla hjälpmedel för att få människor att sluta snarka – och därmed höja livskvaliteten hos dem och deras familjemedlemmar. Hans produkt ReduZnore Pro har blivit väldigt populär och dessutom erkänd bland specialistläkare och tandläkare.

Metoden att stoppa snarkning är välkänd och kliniskt väldokumenterad. Det handlar om att skjuta fram underkäken så att tungan frigörs från svalget – och att luftvägarna därmed öppnas. Då upphör snarkandet.

Läs mer om ReduZnore Pro här

ReduZnore Pro är mindre än andra lösningar på marknaden
ReduZnore Pro består av separata skenor i över- och underkäken. Underkäkens skena har en fronthållare som förs över en hake i överkäksskenan. Under sömn slappnar käken av och faller bakåt och nedåt, men aldrig framåt. Underkäksskenans hållare vilar säkert på haken hela natten tills man viljemässigt för fram underkäken två millimeter och blir fri, blixtsnabbt. Ingen låsning sker och man kan tala, hosta och dricka obehindrat, trots skenan.

– Det är en stor fördel jämfört med till exempel Apotekens produkter som inte medger tal, säger Leif Söderberg.

En annan fördel med ReduZnore Pro är att den är hälften så stor som andra skenor. Detta beror på den hårda plastens överlägsna grepp. ReduZnore Pros hängfunktion gör alla vanliga läkarråd om sömn i sidoläge inaktuella eftersom hakan hänger maximalt stadigt just vid ryggläge, som dessutom är bästa sovställning då det påverkar hjärta, lungor och andning på minimalt sätt.

Med friare andningsvägar ökar syresättningen av blodet, vilket är bra i perioder då allt fler ska återhämta sig från Covid-19. Att näsvidgaren MegaVent ingår ger ännu bättre syresättning genom tillskottet av kväveoxid, som bara näsandning ger.

ReduZnore Pro formas perfekt efter tänderna
Till skillnad från andra lösningar på marknaden, som ofta är gjorda av mjukt material, blir ReduZnore Pro hård efter formning. Skenorna värms i vatten och den mjuka plasten formas över tänderna med en smekning. På några minuter stelnar plasten i ett exakt tandavtryck, som om det hade gjorts av en tandläkare.

– ReduZnore Pro har det som alla andra typer av snarkskenor på konsumentmarknaden saknar: Ett grepp som gör att tänderna sitter ordentligt. Den klickar fast. Andra skenor på marknaden är mjuka och är visserligen lätta att forma, men de glappar. Då tappar man hakan som faller tillbaka och så börjar man snarka igen, förklarar Leif Söderberg och tillägger:

– Vissa billiga skenor som kan beställas från Kina över Internet är direkt olämpliga då de har en hårdplasthållare i fronten som omöjliggör bra tandavtryck. All belastning sker därmed på framtänderna vilket kan ge skador. Dessa är heller inte CE-registrerade hos Läkemedelsverket vilket är olagligt.

Nya ReduZnore PRO – 50% mindre än vanliga snarkskenor (th)

Här kan du köpa ReduZnore Pro – Just nu för bara 698 kronor (normalt pris 998 kr)

Underkäkens position avgörande för resultatet
En utmaning när man provar ut snarkskenor är att veta hur långt underkäken måste skjutas fram för att öppna luftvägarna. Detta är individuellt. För vissa kan det vara en millimeter medan det hos andra är fyra eller kanske fem eller sex millimeter.

– När en tandläkare gjuter en snarkskena kan de inte veta detta utan måste chansa, säger han.

Svalget ändras av viktuppgång, ålder och graviditet. ReduZnore Pro är helt flexibel till dessa utmaningar genom sju olika framdragsmoduler som ingår. Ingen omformning av skenorna behövs. Modulbytet går på en minut och görs i millimeter-steg.

– Fördelen är att man själv kan prova och hitta det läge där ens snarkning upphör. Man kan också ändra om man skulle gå upp i vikt, säger Leif Söderberg.

De flesta tandläkarskenor går inte att ändra själva.

– Det många inte vet är att för långt käkframdrag kan öka snarkningen. Man har ett idealläge, säger han vidare.

ReduZnore Pro tillåter också att man justerar käkmellanrummet i tre olika steg. Det betyder att användaren har totalt 24 olika lägeskombinationer för att hitta den position där snarkningen upphör.

Käkmellanrummet samverkar med framdraget som då kan minskas. Kunder med till exempel käkledsbesvär slipper göra stora käkframdrag för att sluta snarka.

Skapade världens första iPhone-app för snarkanalys
Med ReduZnore PRO kan olika effekter av käkframdrag testas på några minuter. En viktig del i denna koll är den iPhone-app som Leif Söderberg utvecklade redan 2008.

Appen har varit Apples mest sålda medicinska app i över 2,5 år. Appen visar snarkningen grafiskt och varje andetag hörs kristallklart.

– Perfekt för den som undrar om han eller hon snarkar, har andningsuppehåll och om våra skenor blivit rätt inställda, säger Leif Söderberg och tillägger:

– Världsledande CPAP-specialisten Resmed bjöd mig till huvudkontoret i USA för att få veta mer om detta vilket säger en del om hur innovativ och tidig appen var.

Utan skena: Epsiska snarkljud. Med skena: Minimala snarkljud

ReduZnore Pro – dokumenterat effektiv
En som provat ReduZnore Pro med stor framgång är privatpersonen Selle Roos. Han medverkade i ett populärt morgonprogram i TV och berättade om sina problem som storsnarkare.

– Vi tog det som en utmaning och erbjöd honom helt enkelt en ReduZnore Pro, säger Leif Söderberg.

En kort tid senare återkom Selle Roos i programmet och kunde då berätta om förändringen.

– Den fungerade fantastiskt bra. Jag har en snark-app och det var knappt att den gjorde utslag. Så det funkar verkligen, sade Selle Roos då i programmet.

ReduZnore PRO säljs bara mot vanlig snarkning.

– Den hjälper visserligen även vid sömnapné men eftersom det tillståndet kan ha bakomliggande orsaker, i sällsynta fall cancer, ska vården alltid ta hand om och undersöka de som misstänks ha sömnapné, säger Leif Söderberg och tillägger:

– Dock kan man med fördel använda ReduZnore PRO tills man får vårdhjälp, men det kan ta tid. I Stockholm står cirka 6000 i kö för utredning och med nuvarande covidsituation kommer väntetiden att bli mycket lång. Risken för följdsjukdomar som högt blodtryck, stroke och annat är stor och då kan ReduZnore PRO vara till stor hjälp. Den rekommenderas dessutom av ledande sömnlab i bland annat Stockholm, säger han.

Bra kundvillkor vid köp av ReduZnore Pro
För att så många som möjligt ska ta chansen att prova ReduZnore Pro erbjuds 60 dagars full returrätt, även om man använt skenan.

– De finns naturligtvis de som tycker att den är besvärlig att forma, vilket kan bero på att man har sneda tänder, överbett eller att man inte kan föra fram underkäken tillräckligt för att haka ihop skenorna, säger Leif Söderberg.

Han uppmanar därför alla som vill beställa ReduZnore Pro att först kolla att det är möjligt att skjuta fram underkäken fem millimeter. Enklast är att sticka ner en USB-kontakt mellan framtänderna. Kan man det så är det okej.

Klarar man inte det finns ett fullgott alternativ: ReduZnore MonoBlock, som också är mycket effektiv, och särskilt lämplig vid sneda tänder och kraftigt överbett.

– Min ambition är att ReduZnore Pro och mina andra snarkinnovationer ska vara hjälpmedel som för alltid förändrar snarkares livssituation till det bättre. Vi bidrar även till att minska framtida sömn-apnéproblem som ju orsakas av långvariga snarkvibrationer. Vi hoppas att allmänläkare och ÖNH-specilister ser möjligheten att minska vårdkön genom att rent preventivt minska vanlig snarkning. Det borde vara lika naturligt som att motion är ett lämpligt vårdtips för att minska vårdköer. Dessutom är det ofta två som är drabbade som kan få ett bättre, piggare liv. Vi får dagligen mail från tacksamma användare som fått en lösning på sina problem. Då känns det riktigt bra att vara produktutvecklare. Behovet ökar konstant, avslutar Leif Söderberg på Dormitek Medical AB i Lund.

Här beställer du snarkskenan ReduZnore Pro